Studiebegeleiding

Soms komt het voor dat je opleiding niet zo loopt als zou moeten. Dit kan komen door problemen met je studie, maar ook door persoonlijke of financiële problemen. Ook kan het zijn dat je twijfelt of je wel de juiste opleidingskeuze gemaakt hebt.

Op elke locatie van Scalda zijn begeleiders aanwezig waarop je een beroep kan doen en die je kunnen helpen met het beantwoorden van je vragen of met het weer vlot te trekken van je opleiding.

De begeleiders proberen te voorkomen dat het behalen van je diploma in gevaar komt. Samen met jou werken we aan een passende begeleiding. De begeleiders kunnen jou bij onderstaande gebieden ondersteuning, advisering en begeleiding bieden:

  • bij je aanmelding voor een opleiding
  • sociaal-emotionele begeleiding
  • loopbaanbegeleiding
  • begeleiding bij studievaardigheden
  • begeleiding bij een eventuele handicap
  • begeleiding bij leerproblemen als dyslexie en dyscalculie
  • bij (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie, geweld, beledigingen en pesten

Vragen? Stel ze aan BEAU!

Zit jij met persoonlijke vragen of heb je vragen over jouw studie? Stel ze aan BEAU.
Jouw vraag komt terecht bij een intern begeleider (IB-er) van Scalda. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. De intern begeleider kan samen met jou naar een oplossing van het probleem toewerken.

Ga direct naar BEAU (veelgestelde vragen)

Heb je een ondersteuningsvraag?

Ervaar jij een belemmering tijdens je studie door bijvoorbeeld een chronische ziekte, fysieke beperking, zwangerschap, mantelzorgtaken of geldzorgen? Kijk dan op mbotoegankelijk.nl Hier vind je informatie over aanpassingen, beschikbare voorzieningen, financiële mogelijkheden en regelgeving. Een zelftest helpt je bij het vinden van de mogelijkheden die bij jou passen.  Alle informatie voor mbo-studenten met een ondersteuningsvraag op één plek: mbotoegankelijk.nl

Check de mogelijkheden

Contactgegevens

Je kunt met de intern begeleider in contact komen via je mentor of coach of door je te melden bij de servicebalie die je op elke hoofdlocatie in Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes vindt. Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen.

Terneuzen
T 0115-641600
begeleiding@scalda.nl

Goes 
T 0113-558000
begeleiding@scalda.nl

Middelburg
T 0118-558300
begeleiding@scalda.nl

Vlissingen
T 0118-558800
begeleiding@scalda.nl