Weet jij al welke opleiding je gaat volgen?

Wij helpen je graag bij de keuze voor een mbo-opleiding!

Je staat op het punt een belangrijke stap richting de toekomst te maken. Welke mbo-opleiding past bij jou? Welk niveau en welke leerweg? Hoe maak je deze keuze en hoe kom je erachter of Scalda bij je past?

Op deze pagina heb je diverse mogelijkheden om informatie te verzamelen. Bezoek een inloopdag, bekijk ons opleidingsaanbod, kijk de voorlichtingsvideo's, bezoek onze meeloopdagen of stel je vragen via aan een studieadviseur. Alles om jou te helpen bij je studiekeuze.

Open dagen

Wil jij ontdekken welke opleiding het beste bij jou past? Op onze open dag maak je kennis met de opleidingen van Scalda, proef je de sfeer en ontmoet je studenten en docenten. Wil je alvast kennismaken met stagebedrijven? Ook dat is mogelijk. Tijdens de open dag bereid je je optimaal voor op jouw studiekeuze!

Bekijk wanneer onze open dagen zijn

Hulp nodig bij je studiekeuze?

We staan elke dag voor je klaar en er zijn diverse mogelijkheden om je te verdiepen in een opleiding! Bekijk alle opties en kies waar jij behoefte aan hebt.

Inloopdagen

Wil jij meer weten over een bepaalde opleidingsrichting of locatie? Zit je met brandende vragen over jouw studiekeuze? Ben je geïnteresseerd in een rondleiding? Kom dan naar onze inloopdagen.

Meer informatie

Meeloopdagen

Heb jij je oog laten vallen op een opleiding? Maar weet je nog niet helemaal zeker of  je deze opleiding bij Scalda wil gaan volgen? Of heb je jouw keuze al gemaakt, maar wil je die graag bevestigd zien? Loop dan een dagje met ons mee. Tijdens een meeloopdag loop je een dagdeel mee, soms individueel samen met onze studenten, soms in een groep met andere studiezoekers.

Meer informatie

Studiekeuze Liveshow

Ben je op zoek naar een mbo-opleiding? Of wil je al werkend een opleiding volgen? Kijk dan onze online Studiekeuze Liveshows terug! Hierin passeren ‘mbo in vogelvlucht’, ‘werken en leren (BBL)’ en ‘van havo naar mbo’ de revue. Zo bereid je je optimaal voor op jouw studiekeuze!

Studiekeuze Liveshows terugkijken

Volg de LOB lessen

Volg je onderwijs op een Zeeuwse school voor voortgezet onderwijs, maak dan zeker de opdrachten in de LOB website. Deze opdrachten gebruikt Scalda tijdens je kennismakingsgesprek. Bespreek de opdrachten ook vooral met je mentor, met de decaan, met een vakdocent (die lesgeeft in de richting die jij op wil), met klasgenoten of thuis.

Wanneer je weet welke richting je op wil, bekijk dan ons activiteitenaanbod. 

Bekijk het aanbod Log in op mijn.intergrip.nl

Heb je geen account omdat je buiten Zeeland woont of je deze niet van je school hebt ontvangen? Registreer je dan voor een account! Hulp nodig? Bekijk hoe je je registreert!

Opleidingsboek 2021-2022

Je vindt bij Scalda een wereld aan mogelijkheden. In het opleidingsboek maak je kennis met al onze opleidingen en ontdek je welke opleiding het beste bij jou past.

Opleidingsboek aanvragen

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Wil je tips ontvangen over studeren (bij Scalda)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. 

Ja, ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Wat kan je nog meer doen?

Je kunt jezelf op nog meer manieren oriënteren over welke opleiding je wilt doen. Misschien vind je het heel lastig, dan is een studiekeuzetest een goede keuze! Of wil je informatie ophalen door het kijken van video’s?

Bekijk hier voorlichtingsvideo’s

Door middel van interessante live video’s zijn we door al onze branches heengegaan. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt! Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt bekijken. Genoeg te ontdekken dus. Veel kijkplezier!

Bekijk alle voorlichtingsvideo's

Bekijk het opleidingsaanbod

Weet jij welke opleidingen we allemaal hebben bij Scalda? Of je nu al precies weet wat je wilt of nog totaal niet: bekijk de opleidingspagina’s eens.

Zo ontwikkel je jezelf nog verder!

Bekijk al onze opleidingen

Test welke opleiding bij je past

Twijfel je nog over welke mbo-opleiding bij je past? Doe dan een online interessetest van KIESMBO.

In slechts 1 minuut kom jij erachter waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent. De interessetest geeft ook aan of een opleiding op mbo niveau 2, niveau 3 of niveau 4 gegeven wordt. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding. 

Doe de studiekeuzetest

Vraag het Scalda magazine aan

Ben je of ken je iemand die op zoek is naar een opleiding in het mbo, vavo of educatie? Dan is het Scalda magazine het magazine wat je moet lezen! In deze editie geven studenten en oud-studenten een kijkje in hun wereld. Zij vertellen met plezier over hun ervaringen met hun opleidingsloopbaan bij Scalda, van oriënteren tot afstuderen. Vraag het Scalda magazine snel aan!

Scalda magazine aanvragen

Praat erover

Praat met mensen die nu een mbo-opleiding volgen of met mensen die werken in de richting die jij op wil. Vraag hen een eerlijk beeld te schetsen van hun beroep of hun opleiding; de leuke kanten, maar ook de minder leuke of zware kanten ervan.

Je krijgt zo alvast een beeld van de opleiding of het werkveld. Lijkt het je interessant? Of knap je al af op de verhalen? Dan past iets anders misschien toch beter bij je. De test hierboven kan je daar ook bij helpen.

Studiekeuze gemaakt?
Meld je dan vóór 1 april aan!

De toelating tot het mbo is geregeld in de wet Toelatingsrecht. Als je je aanmeldt voor 1 april, ben je verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze, indien je aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Bekijk hier waarom dat belangrijk is

Meer weten over studeren bij Scalda?​

Wat houdt studeren bij Scalda in? Lees meer op de volgende pagina's:

Verder kijken

Wil je nog meer informatie over het mbo en de mogelijkheden? Neem dan ook een kijkje op: