Scalda foto opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang

Zorg en Welzijn

Heb jij een hart dat staat als een huis?

Jij wilt graag met mensen werken. Je helpt, verzorgt, begeleidt, ondersteunt en vangt ze graag op. Of dat nu kinderen zijn of senioren. Je biedt hen gepaste zorg, een luisterend oor of een helpende hand. Je bent betrokken, empatisch en integer. Kortom, jij bent écht een mensenmens. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan is een mbo-opleiding in de Zorg en Welzijn branche iets voor jou.

De zorg is een goede investering in jouw toekomst! De verwachting is namelijk dat de werkgelegenheid in de sector Zorg blijft toenemen. Een opleiding in de zorg geeft je vooruitzicht op verantwoordelijk en boeiend werk. Ga jij straks aan de slag als zorg- of welzijn professional?

Zorg en Welzijn

Scalda foto opleiding Verzorgende-IG

Waarom kiezen voor Zorg en Welzijn?

  • Praktijkgericht onderwijs
  • Volop doorgroeimogelijkheden
  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Kleinschalig onderwijs
  • Zicht op een baan

Welke zorg of welzijn opleiding past bij jou?

Wanneer je je goed kan inleven in lerende kinderen en zelf leergierig bent, kun je starten met de opleiding Kindprofessional. Vind jij het een uitdaging om jonge kinderen in een liefdevolle, zorgzame omgeving op te voeden? Ook dan kun je terecht bij de opleiding Kindprofessional wellicht iets voor jou.

Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, ouderen of mensen die niet meer thuis kunnen wonen en dat juist wel graag willen, hebben ondersteuning nodig om een leven te kunnen leiden zoals ze dat het liefste doen. Sta je te springen om je handen uit de mouwen te steken? Kijk dan eens bij onze opleidingen in de zorg en verpleging, bijvoorbeeld: Mbo-Verpleegkunde, Verzorgende-IG / Maatschappelijke zorg, Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg en Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg. Maar, Scalda biedt ook opleidingen tot apothekersassistent, doktersassistent of tandartsassistent aan.

Onze opleidingen

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Via de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg heb jij je als medewerker Maatschappelijke Zorg en mbo-verpleegkundige gespecialiseerd in het werken met ouderen. Je bent opgeleid in de praktijk en weet daarom precies wat jouw zorgvragers nodig hebben.

Meer informatie over niveau 3
Meer informatie over niveau 4

Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Via de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg heb jij je als medewerker Maatschappelijke Zorg en verzorgende-IG gespecialiseerd in de gehandicaptenzorg. Je bent opgeleid in de praktijk en weet daarom precies wat jouw cliënten nodig hebben. 

Meer informatie

Ben jij een echt mensenmens?

Kijk eens goed naar de pagina “Ben jij een echt mensenmens?”. Hierop staan de basiseigenschappen van iedere welzijnswerker. Natuurlijk word jij tijdens je opleiding in deze kernkwaliteiten gecoacht. Toch is het fijn dat je deze eigenschappen al een beetje in huis hebt. Zo weet je zeker dat je het in je hebt om een goede welzijnswerker te worden. Lees verder 'Ben jij een écht mensenmens?'

Contactinformatie

Bezoekadres Goes: 
Bessestraat 4 
4462 CM Goes

Bezoekadres Terneuzen: 
Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Postadres Goes: 
Postbus 2102 
4460 MC Goes

Postadres Terneuzen: 
Postbus 102
4530 AC Terneuzen

0113 - 55 80 00