Veiligheid en Defensie

Alles onder controle!?

Elke situatie kan opeens compleet veranderen. Hoe jij daarop reageert is van groot belang. Lukt het jou om geduldig en alert te blijven? Kun je goed omgaan met mensen zonder dat er een conflict ontstaat en kun je duidelijke grenzen stellen? Weet jij je adrenaline in bedwang te houden en ben jij doortastend? Bekijk dan snel de Veiligheids- en Defensieopleidingen van Scalda. Je kunt met het diploma bijvoorbeeld werken als militair, handhaver of beveiliger.

Scalda foto opleiding Beveiliger

Waarom kiezen voor Veiligheid en Defensie?

  • Sterke band met de praktijk
  • Zicht op een baan

Welke opleidingen biedt Scalda aan?

Scalda is één van de 21 mbo-instellingen die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbiedt. Je wordt opgeleid tot Aankomend medewerker of onderofficier grondoptreden, Aankomend medewerker of onderofficier maritiem, Logistiek medewerker of Logistiek teamleider. Voor deze opleidingen wordt samengewerkt met de volgende defensieonderdelen:

  • Koninklijke Landmacht
  • Koninklijke Marine
  • Koninklijke Luchtmacht

De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid is ook te volgen bij Scalda en wordt gegeven in samenwerking met diverse Zeeuwse gemeentes, Politie Zeeland/Midden-West-Brabant, Connexxion, Douane en Staatsbosbeheer. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de handhavende en toezichthoudende taken van deze instellingen.

Wij verzorgen ook de opleiding tot Beveiliger (niveau 2). Deze opleiding laat je kennis maken met alle facetten van het beveiligings-vak en leidt je op tot beveiliger. Je loopt bijvoorbeeld stage bij Deltasafe, G4S, Zorgsaam of PI Torentijd. 

Met een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 kun je bij ons doorstromen naar de opleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Je leert leidinggeven aan een team of afdeling en coacht medewerkers in diverse branches.

Contactinformatie

Bezoekadres Goes: 
Zwembadweg 3 
4463 AB Goes

Postadres Goes:
Postbus 2267
4460 MG Goes

0118 - 55 83 00