Vavo

Wil jij je diploma mavo, havo of vwo halen?

Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (Vavo) biedt jou de kans om alsnog je diploma te halen.

Als je gezakt bent op het voortgezet onderwijs volg je bij ons in principe alleen de vakken waarvoor je een onvoldoende hebt gehaald. Ook is het mogelijk om je profielkeuze te verbeteren door je in te schrijven voor certificaten (alleen 18+ studenten). Je schrijft je dan alleen in voor de vakken waarvoor je interesse hebt. Dat kan van pas komen als je de aansluiting naar een vervolgopleiding wilt verbeteren.

Over het Vavo

Het Vavo (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) kent de opleidingen mavo (vmbo-t), havo en vwo. Alle opleidingen worden in Middelburg aangeboden; in Terneuzen alleen de mavo (bij voldoende aanmeldingen) en havo. Je kunt kiezen voor het volgen van één of meerdere vakken. Voor ieder vak kun je een certificaat krijgen. Heb je voldoende certificaten, dan kun je deze inruilen voor een diploma. 

Zelfstandig studeren

Onze intensieve opleidingen hebben een hoog tempo waarbij een grote mate van zelfstandigheid, discipline en inzet vereist is. Onze betrokken en deskundige docenten leiden je op een efficiënte manier naar je diploma. Pak jij deze kans? Wij zien je graag bij het Vavo.

Snel en efficiënt de eindstreep halen?

Het Vavo stimuleert de student zelf verantwoordelijk te zijn voor de studieresultaten. We gaan ervan uit dat je niet alleen de lessen volgt, maar ook een groot aantal uren besteedt aan het verwerken van de leerstof; in de lessen, in het studiecentrum op school en thuis. Om je hierbij te helpen, krijgt iedere student een mentor toegewezen. De mentor houdt bij of je studie naar wens verloopt.

Onze studiebegeleider kan je helpen bij het oplossen van studie- of andere problemen. Het doel is dat jij op een snelle en efficiënte manier de eindstreep haalt.

Intake en aanmelden

Wil jij je aanmelden of weet je nog niet goed welke opleiding je gaat volgen, meld je dan sowieso aan. Je krijgt dan een uitnodiging voor een intakegesprek.

Direct aanmelden

Onze opleidingen
Behaal een Cambridge English certificaat!

Wil jij je onderscheiden van anderen? Of ben je op zoek naar een extra uitdaging naast het vavo? Neem dan deel aan het Cambridge English B2 First programma van Scalda. Een Cambridge diploma wordt officieel erkend door vele universiteiten, hogescholen en werkgevers en staat erg goed op je cv.  Lees alles over het Cambridge English certificaat

  • scalda drop
    De sfeer hier is erg goed. Heel volwassen eigenlijk. Er wordt van je verwacht veel verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken. Mijn klasgenoten en ik, we weten allemaal precies waar we het voor doen.
    Channa van Balen
    Havo Economie en Maatschappij

Contactinformatie

Bezoekadres Middelburg: 
Ravensteijnweg 1 
4337 PG Middelburg

Bezoekadres Terneuzen: 
Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Postadres: 
Postbus 7018 
4330 GA Middelburg

0118 - 55 89 00