Scalda foto opleiding Leisure & Hospitality Host

Toerisme en Recreatie

Houd je van reizen en organiseren?

Houd jij ook zo van vakantie en wil je er alles aan doen een ander een ongelofelijke en mooie vakantie te bezorgen? Kies dan voor een Toerisme en Recreatie opleiding bij Scalda!

Binnen de toeristische branche is het jouw taak om de vrije tijd van een ander goed te laten verlopen. Je verkoopt (zaken)reizen, begeleidt toeristen, organiseert reizen, voert animatieprogramma’s uit of verricht receptiewerk. Dat kan bij een reisbureau, touroperator, verkeersbureau, achter een informatiebalie van evenementen-, congresbureaus en VVV’s of als standplaatshostess/reisleider.

Samen met toonaangevende bedrijven over heel de wereld leiden wij jou op tot een echte reisprofessional. Binnen onze opleidingen word je zo hoog en zo breed mogelijk opgeleid. Je gaat direct aan de slag met de toeristische omgeving in Zeeland. Wij staan voor betekenisvol en duurzaam onderwijs in een goede relatie met het bedrijfsleven.

Wil je je ontwikkelen tot wereldburger en ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ben je gastvrij, dienstverlenend, flexibel, representatief, oplossingsgericht en een organisator? Duik dan in deze dynamische wereld met kansen op een uitdagende baan in Nederland of het buitenland!

Waarom kiezen voor Toerisme en Recreatie?

  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Regionale, nationale en internationale contacten
  • Uitdagende stages, dichtbij of ver weg
  • Kleinschalig en persoonlijk onderwijs
  • Studeren in je eigen tempo
  • Volop baankansen en doorgroeimogelijkheden

Welke opleiding past bij jou?

Wanneer je aan de slag wil met het organiseren en begeleiden van entertainment zoals sport- en spelactiviteiten en animatieprogramma’s, dan kun je aan de slag met de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality. Wil je daarnaast ook leidinggeven binnen een team? Kies dan voor de opleiding Leidinggeven leisure & hospitality.

Ga je liever aan de slag aan de receptie of frontoffice van een hotel, recreatiebedrijf, camping of vakantiepark? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality iets voor jou. Wanneer je kiest voor de opleiding Leidinggeven travel & hospitality wordt je ook getraind in het leidinggeven binnen jouw team.

Kies je voor de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme? Dan ga je vanaf dag één aan de slag in de praktijk. Je wordt in het bedrijf opgeleid in de toerisme en recreatie branche.

Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme

Wil jij graag aan de slag in de horeca of het toerisme? Ben jij praktijkgericht en steek je graag de handen uit de mouwen? Wil jij je mbo-diploma halen, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme iets voor jou!

Meer informatie

Inspira Eventz

Inspira Eventz is een evenementen bureau opgericht door studenten van Scalda College voor Toerisme in Middelburg. Onze studenten maken met hun creatieve ideeën en veel inspiratie gezamenlijk ieder evenement tot een groot succes. Zo kunnen wij als hostesses ingezet worden, we organiseren en begeleiden bij beurzen, bijeenkomsten, zakelijke reizen en bedrijfsuitjes. 

Neem voor meer informatie contact met ons op!
Stichting Inspira Eventz, Podium 15, 4337 WV Middelburg
inspira-eventz@scalda.nl

Contactinformatie

Bezoekadres Middelburg: 
Podium 15 
4337 WV Middelburg

Bezoekadres Goes: 
Bessestraat 4
4462 CM Goes

Postadres Middelburg: 
Postbus 7047 
4330 GA Middelburg

Postadres Goes: 
Postbus 2102
4460 MC Goes

0118 - 55 83 00