Scalda foto opleiding Allround Timmerman

Techniek

Alles om je heen heeft op de één of andere manier met techniek te maken. Hoe kan het dat je ’s morgens een douche kunt nemen? Hoe zit de motor van een auto in elkaar? Veel dingen gaan met techniek gemakkelijker, sneller en worden vaak ook leuker! Een samenleving zonder techniek? Dat is toch ondenkbaar?

We bieden veel verschillende opleidingen aan, op verschillende niveaus. Wil je werken op een laboratorium of juist aan de slag als schilder, het kan bij ons allemaal. Wij dagen jou uit jezelf te ontwikkelen, zodat je na je studie succesvol kunt gaan werken. En in de techniek kun je bijna altijd direct aan de slag!

Waarom kiezen voor Techniek?

  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Praktijkgericht onderwijs
  • Zicht op een baan
  • Vol doorgroeimogelijkheden
  • Diversiteit

Welke opleiding past bij jou?

Altijd al storingen willen verhelpen? Willen klussen aan elektrotechnische of werktuigkundige apparaten en installaties? Aan de slag in de machinebouw? Of juist aan het werk als ontwikkelaar? Dan is één van de engineering opleidingen echt iets voor jou.

Sta jij al klaar om je labjas aan te doen? Als Allround Laborant controleer je de monsters die je binnenkrijgt en maak je ze klaar voor analyse. Dan begint het testen of onderzoeken. Als Chemisch-fysisch analist ga je nog een stapje verder. Je onderzoekt de kwaliteit van een product, je test of verbetert zo (nieuwe) producten. Jij zoekt de antwoorden over wat de kwaliteit van voedsel, papier, glas, maar ook rubber en plastic is.

Kriebelen je handen al om aan de slag te gaan in de installatie- en/of elektrotechniek? We hebben maar liefst vijf verschillende opleidingen voor je. Je houdt je bezig met het aanleggen, onderhouden en repareren van werktuigkundige- en elektrotechnische installaties. Je werkt aan datanetwerken, telecominstallaties of gebouwbeheersystemen. In dit vak kom je in veel verschillende gebouwen en heb je veel contact met mensen. En als je wilt werken aan écht grote projecten? Kun je aan de slag als Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra.

Niet zo technisch aangelegd dat je aan installaties wilt knutselen? Maar wil je wel lekker met je handen bezig zijn? We hebben maar liefst negen opleidingen die passen in een gebouwde omgeving. Schilderen, metselen, timmeren of juist werken als technische dienst. Een alleskunner, een allround klusser die in een handomdraai de irritaties van anderen wegwerkt. Maar ook rondom een gebouw, in de grond, water en wegenbouw hebben we mensen nodig.

Wordt jij enthousiast van grote fabrieken? Durf jij in te grijpen als daar iets misgaat? Of wil je zelfs leidinggeven en medewerkers aansturen? Dit kan je behalen met de opleiding Procesoperator B of C.

Werken in de voedsel- en verpakkingsindustrie aan mechatronische apparaten? Aan de slag met staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal? Of met een draai- en freesmachine? In de metaal- en constructietechniek heb je een wereld aan mogelijkheden. En ben jij op je gelukkigst als je knutselt aan auto’s? Dan hebben we maar liefst acht opleidingen waarbij je je hart kunt ophalen. Van monteur, tot technisch specialist of bedrijfsautotechnicus. Geef de auto een onderhoudsbeurt of stel de diagnoses bij lastige storingen. Bij motorvoertuigentechniek kun je het allemaal leren.

Centrum voor Top Techniek

Het Centrum voor Top Techniek (CTT) is een state-of-the-art praktijklocatie voor technisch onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. Het is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het onderwijs (vmbo, mbo, bedrijfsscholen) en het bedrijfsleven met als doel om technisch beroepsonderwijs in de regio te behouden en te versterken.  Het CTT is gevestigd binnen Scalda op locatie Terneuzen. 

Kom alles te weten over het Centrum voor Top Techniek

Een tijdje werken in het buitenland?

Bij Scalda vinden we het belangrijk dat jij de mogelijkheid krijgt een buitenlandervaring op te doen, wij noemen dat de BuitenlandXperience. En dat vinden wij niet alleen: zowel de Nederlandse als Europese overheid wil graag dat meer mbo-studenten een tijdje naar het buiten­land gaan. Een belangrijke reden hiervoor is dat de arbeids­markt steeds internationaler wordt en het dus heel goed mogelijk is dat je later bij een bedrijf terecht komt dat ook in het buitenland werkt. Een unieke ervaring dus, die een positieve bijdrage levert aan je ontwikkeling tot professional in de techniek en het staat ook nog eens prima op je CV! Meer informatie

Technum

Verschillende techniekopleidingen van Scalda vinden plaats in Technum. Een ultramodern opleidingscentrum dat uniek is in Nederland. Technum beschikt over moderne multimediale leercentra en hightech praktijk- en practicumruimtes voor onder meer de bouw- en infratechniek, metaaltechniek, procestechniek, elektrotechniek en motorvoertuigentechniek. In Technum maak je jouw ambities waar! 

Kom alles te weten over het Technum

Behaal een Cambridge English certificaat!

Geef je opleiding én je carriérevooruitzichten een boost met het Cambridge English certificaat!
Wil je een streepje voor hebben wanneer je solliciteert? Ben je van plan om door te studeren in het hbo? Vind je het belangrijk om een internationaal erkend certificaat te halen? Dan is Cambridge English een waardevolle aanvulling op je opleiding! Lees meer over Cambridge English

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Edisonweg 4A
4382 NW Vlissingen

Bezoekadres:
Vlietstraat 11A
4535 HA Terneuzen

Postadres: 
Postbus 22
4380 AA Vlissingen

0118 - 55 88 00