Groen en Dier

Groen mbo onderwijs

Houd je van dieren, of juist van planten? Werk je graag met geavanceerde machines en nieuwe technologieën? Met een mbo-opleiding in de groene sector ben je klaar voor een waardevolle toekomst.

Scalda Groen College verzorgt deze groene mbo-opleidingen voor Zuidwest-Nederland, minder dan 5 minuten lopen vanaf het NS-station in Goes. 

Samen met het bedrijfsleven werken we aan innovaties en vernieuwingen in het groene onderwijs, zodat het aansluit bij de praktijk. We werken samen in de Groene Delta door de verbinding met het bedrijfsleven en de overheid verder te versterken. Samen met andere scholen zorgen we voor een goede overgang van vmbo naar mbo, voor die waardevolle toekomst in de groene sector.

Waarom kiezen voor Groen en Dier?

  • Kleinschalige veilige school
  • Oog voor de student (met de daarbij horende ondersteuning)
  • Sterke verbinding met het bedrijfsleven
  • Praktijkgericht onderwijs
  • Minder dan 5 minuten lopen vanaf het station

Welke opleiding past bij jou?

Ben je creatief met bloemen, heb je groene vingers en passie voor recreatie? Houd je van dieren en/of vooral paarden maar wil je ook met mensen werken? Ben je graag buiten en hou je ook van techniek? Of misschien ben je wel gericht op zoek naar agrarische opleiding bij MAS (Middelbare agrarische school), landbouwschool of tuinbouwschool? Grote kans dat je dan een passende opleiding groen vindt bij Scalda Groen College. De huidige mbo groen opleidingen worden grondig vernieuwd om studenten nog beter voor te bereiden op een baan in de groene sector.

Alles in één oogopslag.

Ben je benieuwd welke vooropleiding je nodig hebt om een bepaalde opleiding te volgen? In de afbeelding hieronder zie je toelatingseisen, alle groene opleidingen, eventuele vervolgopleidingen en het werkveld in één oogopslag.

Alles wat je moet weten!

Contactinformatie

Bezoekadres:
Stationspark 39
4462 DZ  Goes

0113 - 55 80 00