Nieuw: Hospitality-professional

19 oktober, 2021

De opleidingen in de richtingen van bediening, toerisme en hotelmanagement werken vanaf schooljaar 2022-2023 samen onder de naam Hospitality-professional. Zij werken samen aan gemeenschappelijke onderwerpen, waarbij elke opleiding een duidelijk herkenbaar professioneel profiel heeft. Hierdoor krijgen studenten een breder aanbod, is er meer maatwerk mogelijk en kunnen studenten makkelijker doorstromen. 

Beroepen in de hospitality-branche zijn gericht op gastvrijheid. Als hospitality-professional verken je verschillende vakgebieden vanuit de praktijk en oriënteer je je op verschillende (internationale) doelgroepen, trends en ontwikkelingen in de zeer dynamische hospitality-branche, waaronder die van toerisme, recreatie, evenementen en horeca. De interesses en talenten van de student zijn belangrijk en samen met een coach geven ze hun studieloopbaan vorm. Door hun meertaligheid en competenties worden ze een zeer gewilde professional. 

Waarom kiezen voor Hospitality-professional? 

  • Studenten leren in hun eigen tempo 
  • Ze bepalen samen met ons hoe hun opleiding eruit komt te zien 
  • De studenten krijgen van verschillende beroepen iets mee 
  • Ze leren in de praktijk 
  • De student wordt dé professional van de toekomst! 

Na de opleiding 

Na de opleiding kunnen studenten aan de slag binnen de vrijetijdsbranche. Ze kunnen ook zelf een eigen onderneming opstarten. Willen ze graag verder leren? Met een niveau 3 diploma kunnen ze doorstromen naar niveau 4. Hebben ze een niveau 4 diploma? Dan kunnen ze doorstromen naar een tweejarige hbo-opleiding (associate degree) of een vierjarige hbo-opleiding. 

Waarom Hospitality-professional? 

De vrijetijdsbranche staat zoals we weten te springen om personeel. Goed personeel welteverstaan. Om je arbeidskansen te vergroten heb je goede en gedegen basiscompetenties nodig. In de branche staat hospitality op de eerste plaats, maar ook commerciële vaardigheden en meertaligheid zijn grote pluspunten. Hoe meer en breder de student zich ontwikkeld heeft, hoe interessanter hij of zij is voor werkgevers. Ook als startende ondernemer zijn ze meer dan voorbereid om hun eigen bedrijf te laten groeien.