Een tijdje leren/werken in het buitenland. Waarom zou je het doen?

Durf jij de uitdaging aan?

Studeren met een internationale Xperience is een unieke ervaring die je bij Scalda College voor Techniek en Design en College voor Maintenance en Procestechniek kunt opdoen. Je komt tijdens de BuitenlandXperience in aanraking met een andere cultuur en je spreekt in een andere taal. Zo vergroot je je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid. Ook werkgevers hechten veel waarde aan een internationale ervaring. Ze ontdekken dat studenten met zo'n ervaring veel geleerd hebben voor hun persoonlijke vorming. Een internationale Xperience maakt jou dus aantrekkelijker voor je toekomstige werkgever én het is ook een hele leuke en unieke ervaring! Ben je geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder! 

Waar kun je naartoe?

Tal van onze studenten zijn al op verschillende plaatsen geweest en dat is goed bevallen! Hieronder een aantal voorbeelden.

Skjern
Een Technisch ROC in Skjern, een plaats en voormalige gemeente in de Deense regio Midden-Jutland. De gemeente Ringkøbing-Skjern, waar Skjern na de herindeling aan is toegevoegd, kent een breed scala aan (culturele) activiteiten, zowel binnen als buiten.
Meer informatie? Ga naar: www.skjernts.dk

Regent Language Training Edinburgh
De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een prachtige oude stad. Bij het taalinstituut Regent, dat is gevestigd in het centrum van Edinburgh, word je ondergedompeld in de Engelse taal en de Schotse cultuur. Je volgt er dagelijks lessen binnen het English World Programma, dat er op gericht is in korte tijd je Engels op een hoger niveau te krijgen. Je leert er je beter uit te drukken met speciale aandacht voor ‘business English’ - dus Engels waarmee je later in je beroep ook te maken kunt krijgen. Je verblijft bij een gastgezin en er zijn ook volop mogelijkheden om met mede-cursisten uit allerlei landen de stad te leren kennen.
Meer informatie? Kijk op www.regent.org.uk 

The Training Partnership Torquay
Torquay is een badplaats in Zuid-West Engeland en erg populair bij toeristen. Hier vind je een combinatie van werk in jouw branche en contact met jongeren uit heel Europa. Engelse les en culturele uitstapjes horen ook bij de ervaring.
Meer informatie? Kijk op www.ttpl-uk.com

Borders College Galashiels
Een ROC in Zuid-Schotland dat aardig vergelijkbaar is met het College voor Techniek en Design en het College voor Maintenance en Proces¬techniek. Het programma bestaat uit praktische werkzaamheden bij een bedrijf in jouw sector, aangevuld met een aantal lessen op school. Uiteraard wordt er Engels gesproken, zij het met een -overigens goed verstaanbaar- ‘Scottish accent’.
Meer informatie? Kijk op www.borderscollege.ac.uk

Kosten

Het avontuur begint meteen! Het verblijf wordt via school  geregeld, maar de reis ga je zelf -of samen met medestudenten- organiseren. De BuitenlandXperience wordt gedeeltelijk bekostigd met Europese subsidie. Studenten moeten er rekening mee houden dat ze zelf de reis betalen en (een deel van) het levensonderhoud. Daarnaast wordt voor het programma bij Regent Edinburgh een eigen bijdrage van ongeveer € 365,- gevraagd. Ook moeten studenten zelf zorgen voor een goede reisverzekering. 

Belangstelling?

De BuitenlandXperience vindt eind april/begin mei plaats. Wil je deelnemen? Dat kan! Maar wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. Bij meer belangstelling dan het aantal beschikbare plaatsen wordt beoordeeld op basis van motivatie en studiehouding.

Meer informatie? 

Neem contact op met: 
Marcel Rijk, afdeling Motorvoertuigentechniek
E-mail: mrijk@scalda.nl

Hugo van Rooijen, afdeling Laboratorium
E-mail: hvanrooijen@scalda.nl

Anita Smits, afdeling Bouwkunde/Infratechniek en overige afdelingen
E-mail: asmits@scalda.nl

  • scalda drop
    Omdat het een geweldige ervaring is en het staat fantastisch op je CV!
  • scalda drop
    De reis wordt gedeeltelijk bekostigd met Europese subsidie.